Architect

Waarom wij graag samenwerken met ‘bruggen architecten’ voor brugontwerp.

Nederland staat bekend om haar creativiteit, waarbij Dutch Design wereldwijd faam geniet en onze stedelijke planning en fietsinfrastructuur eveneens internationale erkenning krijgen. De Erasmusbrug (ontworpen door architect Ben van Berkel) in Rotterdam markeerde een keerpunt in de benadering van brugontwerp. Hoewel er eerder ook veel weerstand tegen het project was, toonde de gemeente Rotterdam visie en werd de brug in 1996 gerealiseerd.

Keerpunt voor bruggenontwerp

Tegenwoordig is de Erasmusbrug zelfs het symbool van de stad. Een ander positief gevolg van de Erasmusbrug is de toegenomen aandacht voor het ontwerp van bruggen en andere elementen in de openbare ruimte in heel Nederland. Sindsdien worden bruggen niet alleen als functionele constructies gezien, maar ook als elementen die waarde toevoegen aan de omgeving en passen in hun omgeving. Dit heeft ertoe geleid dat bruggen volledig zijn geïntegreerd in stedenbouwkundige ontwerpen en bovenal een grote variëteit aan brugontwerpen.

Haasnoot Bruggen creëert budget voor bruggenontwerp

De stedelijke inrichting kenmerkt zich door een verscheidenheid aan regio’s en wijken, waarbij elke wijk een uniek karakter heeft. Gelukkig zijn niet alle wijken hetzelfde! Opvallende openbare objecten, zoals bruggen, verdienen extra aandacht. Stel je voor dat alle huizen een standaardontwerp zouden hebben?

Haasnoot Bruggen biedt ook een oplossing voor kleinere bruggen of een reeks bruggen waarvoor vaak minder ontwerpbudget beschikbaar is. Wij creëren meer budget voor ontwerp. Dit wordt gedaan door middel van een modulair brugsysteem dat architecten, landschapsarchitecten of ontwerpers volledige creatieve vrijheid biedt.

Creatieve en Haasnoot Bruggen: een krachtige combinatie

In de afgelopen jaren is de samenwerking tussen Haasnoot Bruggen en architecten/landschapsarchitecten aanzienlijk toegenomen. Wij zijn jaarlijks in contact met meer dan 63 architecten. Wanneer er vragen rijzen, weten we elkaar te vinden, en architecten weten ons ook te bereiken voor het verkennen van opties, constructieve vraagstukken en kosteninschattingen. Deze samenwerking heeft zich bewezen als een effectieve combinatie in tal van projecten.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden en praktijkvoorbeelden te bespreken

Enkele voorbeelden van samenwerkingen met architecten:

Cepezed en Haasnoot Bruggen
Bruggen bij ArsenaalDelft winnen le comteprijs 2021 én publieksprijs! Samenwerking tussen Cepezed architecten, Cepezed projecten en Haasnoot Bruggen.

Wurck en Haasnoot Bruggen
Met Wurck hebben we meerdere projecten gedaan. Tiel is een goed voorbeeld waarin creativiteit en techniek op de juiste manier samenkomen.

NOHNIK en Haasnoot Bruggen
Met ontwerpbureau NOHNIK hebben we meerdere bruggen voor Weert gerealiseerd. NOHNIK heeft met hun creativiteit weer een nieuwe vorm bedacht.

Bureau Stoep en Haasnoot Bruggen
Met Bureau Stoep uit Den Haag hebben wij al meerdere projecten gerealiseerd. Naast tal van creatieve bruggen ontwerp Bureau Stoep schitterende ontwerpen voor straatmeubilair. De steiger bij station Delft is ook een ontwerp van Bureau Stoep.

Ecopassage_plein06_marku

Echo en Haasnoot Bruggen
Wij hebben met veel plezier gewerkt aan een bijzonder project in opdracht van Markus en in samenwerking met de landschapsarchitecten van Echo Urban Design.

Lodewijk Baljon en Haasnoot Bruggen

Wij hebben het gehele project met 5 duinterrassen aangenomen. De ‘Boulevard van Schagen’ in Domburg.
De jury van de Award Beste Openbare Ruimte 2018 prijst het ontwerp van de Boulevard van Schagen ‘vanwege zijn vakmanschap, terughoudend en tijdloos ontwerp. Het ontwerp geeft een natuurlijk beeld, zeer goede zitplaatsen, intimiteit en menselijke maat’.
Creatie en ontwerp is van Lodewijk Baljon Architecten. Zitelementen zijn van bamboe composiet van BambooTeq.

Interessante berichten voor architecten

Aanbevolen

Veel gelezen berichten