Een brug ontwerpen

Een brugontwerp door Haasnoot biedt niet enkel esthetische waarde maar zorgt ook voor een kostenbesparing.

In onze wereld draait alles om bruggen. Al decennialang zijn wij dé specialist op het gebied van brugconstructies. Dit is waarschijnlijk geen nieuws voor u. Wat u mogelijk wel verrast, is dat steeds meer opdrachtgevers de weg naar onze ontwerpstudio weten te vinden. Met ons ervaren team en geavanceerde middelen zijn wij in staat om uw brug efficiënt te ontwerpen, met aandacht voor de uitvoering en passend binnen elk budget.

Bij Haasnoot Bruggen ontwerpen we altijd met aandacht voor de uitvoering. Een belangrijke ervaring om kosten te besparen. Dankzij onze ervaring, die bestaat uit duizenden tekeningen en honderden ontwerpen, zijn we in staat om het beoogde beeld te realiseren op zowel creatief als technisch gebied. Ons ontwerpteam werkt voor gemeenten, ingenieursbureaus, projectontwikkelaars, architecten, aannemers, waterschappen en andere designstudio’s. We bieden ondersteunende diensten, zoals 3D-impressies, Virtual Reality (VR) producties en 3D-geprinte schaalmodellen. Al deze diensten worden in-house uitgevoerd en zijn cruciaal voor een creatief en weloverwogen besluitvormingsproces.

Denkt u aan het laten ontwerpen van een brug?

Wilt u meer voorbeelden van onze ontwerpvaardigheden zien? Neem contact op via 071 402 17 44 voor een vrijblijvende afspraak en laat u verrassen! Als u eerst inspiratie wilt opdoen, kunt u een bezoek brengen aan het Bruggen Inspiratie Centrum (BIC). Via onze website kunt u aangeven wanneer en op welk tijdstip u langs wilt komen.

Over ontwerp en realisatiekosten van een brug.

Lees ook over de kosten van de bouw een brug en de kosten voor het ontwerpen van een brug.

Een kleine greep uit ontwerpen die wij hebben gemaakt.

Bruggen ontwerpen met Haasnoot Bruggen

Enkele voorbeelden van winnende brug ontwerpen

Lees verderop hoe uw gemeente zonder kostenrisico een volledige bruggen variantenstudie kunt laten maken.

Brug ontwerp Tiel

Tiel_Haasnoot

De gemeente Tiel heeft gekozen voor een ontwerp van ontwerpbureau Wurck uit Rotterdam en Haasnoot Bruggen. De nieuwe voetgangersbrug zal het oude stadscentrum Tiel gaan verbinden met de wijk Burense Poort. De positieve uitkomst is het resultaat van een goede en prettige samenwerking met tussen Wurck en Haasnoot Bruggen. Waarbij ontwerper en bouwer gelijkwaardig overleg hebben en samenwerken.

Brug ontwerp BPD

Haasnoot_BPD_Hoevelaken

Een wegverkeersbrug met een verticale toog en een horizontale ronding. 

Voor één van de mooiste nieuwe woonwijken in de gemeente Hoevelaken hebben wij meerdere bruggen gerealiseerd in 2021 in opdracht van projectontwikkelaar BPD. Met in het oog springend een wegverkeersbrug als toegang tot deze fraaie woonwijk. Een wegverkeersbrug met een toog en een ronding die met de weg meeloopt.

Brug ontwerp Berkel

Haasnoot Bruggen voor Heembouw

Wij hebben een supermooie opdracht kregen van Heembouw en Heembouw Architecten voor de realisatie van een nieuwe brug als entree voor het distributiecentrum (DC) van Fource Logistics. Het ontwerpteam van Haasnoot Bruggen heeft voorafgaand aan de bouwopdracht eerst nauw samengewerkt met Heembouw Architecten voor het ontwerp. Heembouw Architecten is het eigen architectenbureau van Heembouw.

Brug ontwerp Cuijk

Haasnoot Bruggen ontwerp voor Cuijk_Potbeker

Na het winnen van het ontwerp van de brug in de haven, heeft de gemeente Cuijk meerdere bruggen voor nieuwe woonwijken in de gemeente door Haasnoot Bruggen laten ontwerpen en produceren.

Brug ontwerp Leeuwarden

Haasnoot_Bruggen_Friesland_Stiens

In opdracht van de gemeente Leeuwarden heeft Haasnoot Bruggen een nieuwe ultra slanke brug ontworpen. Na de keus voor het ontwerp heeft Haasnoot Bruggen de opdracht gekregen van de gemeente Leeuwarden om de brug te realiseren in Stiens.

Brug ontwerp Tilburg

Verkeersbrug voor gemeente Tiel - Haasnoot Bruggen BV

Haasnoot Bruggen wint ontwerp voor nieuwe verkeersbrug in de gemeente Tilburg. Naast het ontwerp is Haasnoot ook verantwoordelijk geweest voor de realisatie.

Een volwaardige verkeersbrug volgens LM1 norm.

Brug ontwerp Breda

Breda_Haasnoot_bruggen_ontwerp

De ‘trouwbrug’ in Breda, bij de kenmerkende boomstam die elke bruid en bruidegom uit Breda kent, illustreert wat wij qua ontwerp voor u kunnen betekenen. In opdracht van de gemeente Breda hebben wij een ontwerp gemaakt die volledig opgaat in de omgeving met organische vormen en met toepassing van warme natuurlijke kleurstellingen.

Brug ontwerp Vlaardingen

Vlaardingen_Haasnoot_bruggen

Wij hebben een nieuwe brug ontworpen en geleverd voor de gemeente Vlaardingen in park ’t Hof (aan de Hoflaan). De opdracht was om de bovenbouw van de originele brug opnieuw te ontwerpen en te bouwen met een nieuwe constructie en een nieuwe fundering.

Een bruggen variantenstudie brengt alle mogelijkheden in beeld

Bij nieuwe projecten is een variantenstudie vaak de basis voor een goed begin. Bij Haasnoot Bruggen loont een variantenstudie ook voor kleinere projecten. Wij inventariseren uw eerste wensen, eisen en ideeën en zetten deze om in verschillende schetsontwerpen.

Elke variant wordt voorzien van consequenties voor onder andere het budget, levensduur, beheer en onderhoud, duurzaamheid (circulariteit en MKI score) gebruiksvriendelijkheid, uitvoering en natuurlijk esthetiek. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.

Neem contact op met Haasnoot Bruggen als u meer wilt weten over de mogelijkheden en de kosten. Ook kunnen wij u goede voorbeelden laten zien van andere variantenstudies.

UNIEK AANBOD

We zetten graag een stap extra:
We stellen met plezier een offerte op voor het uitvoeren van een variantenstudie voor uw brug. Mocht u niet tevreden zijn met de resultaten van de bruggenvariantenstudie of de brugontwerpen, dan zullen we u geen kosten in rekening brengen. Geheel vrijblijvend, zonder verborgen voorwaarden en zonder enig risico voor uw gemeente.

Dit aanbod is alleen geldig voor gemeenten, waterschappen en provincies.

Enkele referenties voor bruggen variantenstudie:

gemeente schiedam Haasnoot Bruggen
gemeente tiel Haasnoot Bruggen
gemeente Amsterdam Haasnoot Bruggen
AM Wonen B.V., Noord - Holland
BPD Ontwikkeling BV Regio Noord-West
BPD
gemeente nijmegen Haasnoot Bruggen
gemeente leeuwarden Haasnoot Bruggen
gemeente gouda Haasnoot Bruggen
gemeente breda Haasnoot Bruggen
gemeente tilburg Haasnoot Bruggen
gemeente haarlemmermeer Haasnoot Bruggen

Interessante onderwerpen bij ontwerpen

Andere interessante berichten