Bruggen bouwen

Slim bruggen bouwen
= modulair bruggen bouwen.

Haasnoot_Bruggen_wurck_Tiel

Haasnoot Bruggen heeft meerdere systemen om modulair bruggen te bouwen. Een goed voorbeeld is het ThorcaBridge® bruggensysteem. Met dit schaalbare systeem kunt u eindeloos modulair bouwen. Van een eenvoudige toegangsbrug tot volledige verkeersbruggen (LM1).

Bovendien kenmerkt dit brugsysteem zich door een ultra slanke constructie, zeer lage onderhoudsbehoefte, lange levensduur van meer dan 100 jaar en oersterk. Modulair bruggen bouwen biedt architecten maximale ontwerp vrijheid, flexibiliteit en aanmerkelijke kostenbesparingen voor opdrachtgevers.

Wilt u meer weten over de modulaire brugsystemen neem dan contact op met Haasnoot Bruggen voor een afspraak. 

Bruggen bouwen is meer dan techniek.
Bouwen is een geïntegreerd proces geworden.

Paul Verbaken

Bouwen van bruggen gaat al lang niet meer over techniek alleen. Hedendaags bouwen is een geïntegreerd proces geworden waarbij veel meer afwegingen gemaakt moeten worden. Een goed bouw resultaat is een combinatie geworden van techniek, technologie, duurzaamheid, circulariteit, toekomstbestendigheid, gebruikerscomfort, beheer en efficiëntie. Met name het duurzaamheidsvraagstuk of beter gezegd de opgaaf dwingt (in positieve zin) onze branche om steeds slimmer te gaan werken. Een nieuwe dynamiek waar wij graag een actieve rol in spelen.

Haasnoot Bruggen voor Heembouw

Efficient bouwen

Alles in één hand. Verantwoordelijkheid bij één partij. Sinds 1962 bouwt en plaatst Haasnoot Bruggen infrastructurele constructies in de Benelux. Een belangrijk kenmerk van onze aanpak is dat wij alles van A tot Z zelf uitvoeren en beheersen. Met als resultaat meer controle en minder faalkosten.

Wij bouwen en plaatsen:

  • Prefabbruggen
  • Voet- en fietsbruggen
  • Ophaal en beweegbare bruggen
  • Verkeersbruggen
  • Faunabruggen
  • Circulaire bruggen
  • Drijvende en vaste steigers
  • Ultraslanke bruggen (ThorcaBridge®)
  • Vlonders
  • Damwanden en beschoeiingen
  • Houtconstructies
  • Staalconstructies
  • Meerpalen, remming- of geleidewerken
  • Randwerkzaamheden zoals bestratingen.
Stage en afstuderen HBO civiele techniek  Den Haag bij Haasnoot Bruggen

Van A t/m Z

Haasnoot Bruggen verzorgt bij voorkeur het gehele projectmanagement van ontwerp t/m realisatie en plaatsing van de brug. De reden zijn de vele voordelen die deze complete aanpak biedt. Zoals ligt de verantwoordelijkheid bij een partij, zijn de lijnen kort, kan snel gehandeld worden, worden planning gewaarborgd en worden faalkosten tot een minimum beperkt.

Kasteelbrug Boxmeer

Staal (metaal) essentieel voor de bruggenbouw

Metaalbewerking en in het bijzonder staal is essentieel voor de bruggenbouw. Naast geheel stalen bruggen heeft ook beton staal nodig om de sterkte te kunnen halen. Zonder staal zijn ook slanke composietbruggen niet mogelijk.

Staal ondergaat complexe productieprocessen vanaf de extractie van de grondstof tot het eindproduct. 99% van het staal kan echter zonder kwaliteitsverlies worden gerecycled. Om de natuurlijke hulpbronnen te sparen, winnen producenten van hoogwaardige staalproducten een steeds groter deel van hun totale productie uit recyclebaar staal. Dit bespaart de industrie waardevolle middelen.

Haasnoot Staal BV is een zelfstandig metaalbewerkingsbedrijf
en is een zusteronderneming van Haasnoot Bruggen BV.

Binnen de Europese Unie zijn bedrijven conform de EN1090 verplicht om aan de eisen voor een CE-markering te voldoen. Naast het voldoen van CE-marketing is Haasnoot Staal gecertificeerd voor Uitvoeringsklasse 3 (EXC 3) volgens de internationale richtlijnen.

 

 

 

 

Haasnoot Staal beschikt over een conformiteitscertificaat en kan daarom CE-verklaringen afgeven voor haar staalconstructies. En dat dit niet vanzelfsprekend is blijkt uit het gegeven dat lang niet alle staal producerende en verwerkende bedrijven in het bezit zijn van een FPC (Factory Production Control) en het daarbij behorende certificaat.

Sinds 1 juli 2014 is het wettelijk verplicht dat alle dragende stalen constructiedelen voorzien zijn van een CE-verklaring. Een staal producerend/verwerkende bedrijf kan alleen een CE-verklaring afgeven voor dragende staalconstructies als zij over een conformiteitscertificaat beschikt. Onze opdrachtgevers kunnen er op rekenen dat elke stalenconstructie, stalen brug of brug met stalen onderdelen van Haasnoot Staal /Haasnoot Bruggen automatisch is voorzien van een CE verklaring.

EXC 3
Uitvoeringsklasse 3 is van toepassing bij constructie delen van staal tot sterkte klasse S700 en ook voor constructiedelen die gemaakt zijn van aluminiumlegeringen. Ook in deze klasse gaat het om constructiedelen die hoofdzakelijk statisch worden belast. De delen die niet hoofdzakelijk statisch worden belast zullen in een andere uitvoeringsklasse worden ingedeeld. De EXC 3 is van toepassing op gebouwen die hoger zijn dan 15 verdiepingen. Daarnaast wordt EXC 3 ook toegepast op grote dakconstructies en constructies op publieke plaatsen zoals treinstations en busstations. Verder is EXC 3 van toepassing op bruggen en paalconstructies. EXC 3 wordt ook gebruikt voor torens, uitkragende gebouwen en grote schoorstenen voor bijvoorbeeld fabrieken.

Specialist in metaalbewerking
met ervaring en kennis op het hoogste niveau.

Naast bruggen maakt Haasnoot Staal andere metaalconstructies. Haasnoot Staal levert staalconstructies op het allerhoogste niveau. Alle metaalbewerkingen worden uitgevoerd onder begeleiding van gekwalificeerde en gecertificeerde mensen:

  • 4 Visueel Lasinspecteur
    Level 2 (VT-w-2)
    EN 473 / ISO 9712
  • 3 International Welding Coördiator IWC Lascoördinator
    EN-ISO 14731
  • 2 International Welding Practitioner IWP
    Meesterlasser
    EN-ISO 14731
  • 1 International Welding Engineer IWE / LP
    Laspraktijkingenieur
    EN-ISO 14731 t/m uitvoeringsklasse niveau 4 (tegenwoordig is dat niveau 3+) conform EN 3834

Als u meer wilt weten over duurzaam bruggen bouw. Bekijk dan de speciale informatie over duurzaamheid in de bruggenbouw.

Rijksoverheid: Nederland circulair in 2050

De vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld eten, elektrische apparaten en kleding neemt wereldwijd sterk toe. Daarom werkt de overheid samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten en natuur- en milieuorganisaties, overheden, vakbonden, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties om zuiniger en slimmer met grondstoffen om te gaan. Het doel: Nederland volledig circulair in 2050.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/circulaire-economie/nederland-circulair-in-2050

Andere relevante bouw berichten

Interessante berichten over bouwen

Andere interessante berichten