Circulair bruggen bouwen

Brug_verkopen_inruilen_Haasnoot_Bruggen

Oude brug verkopen of inruilen?
Kies voor circulair bruggen bouwen met Haasnoot Bruggen.

Bij Haasnoot Bruggen staat duurzaamheid centraal en zetten we ons in voor circulair bruggen bouwen. We gaan de volgende stap maken in circulair bruggen bouwen. Wij zijn actief op zoek naar herbruikbaar materiaal, met name van oude bruggen, om een nieuwe bestemming te geven. Als u een brug bezit die niet langer voldoet of waarbij de herstelkosten te hoog zijn in vergelijking met een nieuwe brug, neem dan contact op met Haasnoot Bruggen voor de beschikbare opties.

Uw oude brug aanmelden?

Op deze pagina vindt u onderaan een handig formulier om uw brug aan te melden voor verkoop of inruil, waarvan het invullen geheel vrijblijvend is.

Ook kunt u zelf alvast invullen op welk datum, tijd en locatie u de brug wilt bekijken met ons.

Haasnoot Bruggen zet in op circulaire bruggenbouw

Bij Haasnoot Bruggen wordt circulair bruggen bouwen steeds belangrijker. De vraag is niet meer of, maar wanneer we circulair bruggen gaan bouwen – en dat moment is nu aangebroken!

Hoewel circulair bruggen bouwen financieel nog verre van rendabel is, hebben we toch een aanzienlijk budget gereserveerd voor inkoop en inruil. We beschouwen deze investering als een blik op de toekomst. Net als toen we in 1997 als eerste in de sector overstapten op 100% FSC-hout en sinds 2018 als pioniers volledig CO2-neutrale bruggen produceren met zonne-energie. Ook op het gebied van circulair bruggen bouwen willen wij een voortrekkersrol vervullen, ervaringen opdoen en deze delen. Samen hebben we nog een lange weg te gaan.

U kunt ons initiatief als gemeente helpen.

Heeft u een verouderde brug of een brug die binnenkort aan vervanging toe is? Help ons dan door deze aan te bieden voor verkoop of inruil. Hoe meer herbruikbare onderdelen, hoe meer we circulair kunnen bouwen.

Welke bruggen zijn geschikt voor verkoop/inruil?

In principe zijn alle soorten bruggen tot een lengte van ongeveer 80 meter welkom. Bruggen met houten en stalen onderdelen zijn het meest interessant voor hergebruik.

Onze werkwijze bij bruginruil of inkoop.

Samen met u beoordelen we eerst uw oude brug op basis van een visuele inspectie om de herbruikbaarheid vast te stellen. Na het bereiken van een overeenkomst, transporteren we de brug in delen of als geheel naar onze werkplaats voor demontage. Vervolgens inspecteren we alle onderdelen en maken we een tweede beoordeling van de bruikbare delen.

Na demontage kunnen we twee dingen doen:

 1. Wij gaan de herbruikbare delen opslaan en t.z.t. ergens in een ander project gebruiken.
 2. Of we gaan de herbruikbare delen ergens in een ander project gebruiken en laten u weten waar de delen gebruikt worden. Ook kunt u zelf meedenken voor een nieuwe bestemming binnen uw gemeente. De tweede optie is natuurlijk de interessantste variant.

Wij delen onze kennis en ervaring met u.

Aangezien circulair bruggen bouwen in deze fase voornamelijk draait om het opdoen van ervaring, zullen we onze inzichten delen met alle gemeenten die ons ondersteunen in dit initiatief. Dit doen we middels een Circulaire Bruggen Briefing (CBB). In de CBB informeren we u (PDF) over diverse projecten en behaalde resultaten. Daarnaast geven we het woord aan deelnemende gemeenten, zodat zowel de ervaringen van opdrachtnemers als opdrachtgevers belicht worden.

Aan de slag!

Er kan eindeloos gediscussieerd worden over circulair bruggen bouwen, maar volgens ons is de beste manier om kennis op te doen simpelweg door het te doen. Dát is de enige echte bron van inzicht rondom circulaire bruggenbouw. Daarom nodigen we u uit om mee te doen!

Bel voor meer informatie met Haasnoot Bruggen op tel.:  071 402 17 44
U kunt ook verder gaan met het onderstaande formulier.

Ja, wij willen helpen!

Wij willen geheel vrijblijvend bekijken wat Haasnoot Bruggen onze gemeente kan bieden als we de oude brug willen inruilen of verkopen.

Formulier verkoop/inruil

Naam contactpersoon(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Locatie/adres van de brug(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 2 MB.

  Wanneer wilt u de brug bekijken ?

  Geef datum, tijd en locatie op.
  DD dash MM dash JJJJ
  Tijd
  :
  Afspraaklocatie
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.