Fietsbrug Maastricht

Unieke brug voor Maastricht in opdracht van Strukton Civiel.

Een voet-/ fietsbrug van 33 meter lang, 5.8 meter breed en volledig van staal. Die staat binnenkort tussen de Cabergerweg en de Kastanjelaan (in de nabijheid van Fort Willemweg) in Maastricht.

In samenwerking en in opdracht van Strukton bouwde Haasnoot Bruggen de nieuwe brug. Hij is door ons geplaatst en is onderdeel van het Noorderbrugtracé in Maastricht. De constructie is opgedeeld in drie overspanningen. Onder de brug is een bijzondere stalen juk ontworpen en gerealiseerd. Deze grenst aan een wandelroute. Onderin het juk zijn zitbanken gecreëerd waar wandelaars kunnen genieten van de omgeving én natuurlijk van de fraaie brug.

Met deze brug is Maastricht weer een nieuwe verbinding rijker. De stad behoort met circa 120.000 inwoners tot de grotere steden in Nederland. Het is niet alleen één van de oudste steden van het land, maar ook een vitale en veelzijdige stad met een gezonde dosis ambitie. De ontwikkeling van Maastricht zit in een stroomversnelling. Talrijke initiatieven en ontwikkelingen van binnen en buiten de stad dienen zich aan. Deze nieuwe brug is daarvan een mooi voorbeeld.

Andere berichten

Volgend bericht

Aanbevolen

Veel gelezen berichten