3 bruggen voor Weert

NOHNIK over dit het project:
Eigentijdse beleving van de historie, middenin de stadsnatuur

Met de herinrichting van Kasteelpark Nijenborgh heeft Weert een toegankelijk, levendig en groen hart teruggekregen. Een plek waar de beleving van geschiedenis, archeologie en erfgoed-educatie gekoppeld is aan klimaatadaptatie en een stevige groen-impuls voor de stad. Een plek om te ontspannen en spelen, om te sporten en te leren. Voor jong en oud, bewoner en toerist, voor flora en fauna.

In opdracht van de gemeente Weert hebben wij drie bruggen en een vlonder gerealiseerd in Kasteelpark Nijenborgh. Dit gehele park is de creatie van NOHNIK. NOHNIK is een multidisciplinair ontwerpbureau voor gebouw, stad, landschap en object.
(bron: NOHNIK)

Bijzonder is dat de bruggen de 20 meter brede kasteelgracht in één keer met een rank brugdek overspannen, zonder steunpunt. Daardoor wordt de historische structuur van de gracht niet verstoord. De brug over de singel is extra bijzonder. Als basis is het ThorcaBridge® systeem van ontwerp en ingenieursbureau Holland Dynamics BV (ibHD) gebruikt om de slanke vorm te realiseren. De productie van ThorcaBridge® in Nederland is in handen van Haasnoot Bruggen BV.

Lees het volledige verhaal van Kasteelpark Nijenborgh op de website van NOHNIK.
©Alle beelden zijn van NOHNIK.

Andere berichten

Volgend bericht

Aanbevolen

Veel gelezen berichten