Ingeklemd tussen twee moderne appartementencomplexen

  In Rijnsburg is de nieuwbouwwijk Kleipetten in aanbouw. In een van de deelplannen worden meerdere brugconstructies door ons geleverd. De vormgeving en het materiaalgebruik van de bruggen is nauw verbonden met de directe omgeving. 


Opdrachtgever is gemeente Rijnsburg, dat tegenwoordig deel uit maakt van Katwijk (ZH). 

Een van de bruggen loopt strak ingeklemd tussen twee moderne appartementencomplexen door. De vormgeving van de brug sluit naadloos aan de panden. Door de toepassing van RVS leuningen geeft het geheel een strakke en harmonische uitstraling. 

Verder de wijk in zijn meer traditionele woningen gebouwd. Deze zijn kenmerkend door hun overstekende daken waarin speelse houtconstructies zijn toegepast. De bruggen die bij deze woningen aansluiten zijn stalen vakwerkbruggen, waarbij de diagonalen bekleed zijn met hardhout. Het gecombineerde materiaalgebruik in de bruggen en de diagonale lijnen van de leuningen en de dakconstructies maken dat ook deze bruggen één zijn met hun omgeving. 

Kenmerken van de brug: 
Lengte: variabel 
Bouwjaar: 2007 / 2008 
Materiaal: Stalen bruggen met Fiberline brugdekken en deels Fiberline roosters. Daar waar hout toegepast is dit voor 100% FSC-hout. Leuningen deels uitgevoerd in RVS.

Andere berichten

Volgend bericht

Aanbevolen

Veel gelezen berichten